Телефон за донации

Телефон за донации

ПОМОГНИ И ТИ! Заврти на бројот 143 456 и донирај 100 денари за децата без родители и родителска грижа од СОС ДЕТСКО СЕЛО.

Функционирањето на СОС Детско Село Македонија се обезбедува благодарение на интернационални спонзорства но и од локални донации од пријатели и спонзори на СОС Детско село од нашата држава. Секоја донација претставува придонес кон семејниот буџет и е од голема важност за подобрување на квалитетот на живеење на овие деца како и можност за други деца да најдат дом и семејство во рамките на СОС ДЕТСКО СЕЛО. Денес во СОС ДЕТСКО СЕЛО се згрижени 83 деца, 69 деца од 4 до 14 годишна возраст а во Младинската заедница 14 младинци од 15 до 21 годишна возраст.